8 nebezpečných varovných signálů, které naznačují, že osoba vedle vás je psychopat

Psychopat se může jevit jako zcela normální, dokonce okouzlující člověk. A jeho chování není vždy asociální – naopak dokáže být uznávaným a úspěšným profesionálem. Ale zároveň se objevují takové rysy jako nedostatek soucitu a pokání, podvod, posedlost sebou samým a mnoho dalších nepříjemných věcí. Tito lidé jsou svérázní a mají daleko od filmových klišé. Ale stále je lze rozpoznat pomocí pozorovacích schopností. A my vám s tím pomůžeme! Jaké znaky můžete použít k identifikaci psychopata v davu?

1. Jeho kouzlo je neupřímné

Stejně jako herec, který hraje mnoho rolí, i psychopat si nasazuje to, co odborníci nazývají „maskou normality“, která se ostatním zdá příjemná a atraktivní. Takový člověk je obecně uznáván jako šéf party, každý ho má obvykle rád. Psychopat prostě ovlivňuje ostatní, aby si získal jejich přízeň, aby s ním bylo v budoucnu snazší manipulovat.

2. Psychopat má nafouknuté sebevědomí

Psychopati často věří, že jsou mnohem chytřejší a silnější, než ve skutečnosti jsou. Rádi vyhovují úspěšným lidem. Psychopati věří, že si zaslouží lepší zacházení než ostatní. Přehnaný pocit vlastní důležitosti často vede k výbuchu „masky normálnosti“. Pokud mají pocit, že nevěnujete dostatečnou pozornost jejich poloze, mohou vám ublížit.

3. Jejich image a oblečení jsou vždy dokonalé

Psychopati se navzájem znají podle vzhledu. Jsou téměř vždy dokonalí, mimořádně, chladní a diskrétní. 

4. Psychopat má ve zvyku porušovat pravidla.

 Psychopati neradi dodržují zákon a obvykle si myslí, že je to lepší než všechna pravidla. To může být důvod, proč asi 25% mužských vězňů vykazuje psychotické vlastnosti. Mnozí se však vězení vyhýbají, ale zároveň porušují zákon a nelitují ho.

Pokračování na další straně