9 z 10 neví správnou odpověď! Kolik kilogramů váží zvířata dohromady?

Málokdo z nás má rád matematiku a rozumí jí. Když jsme byli studenti, většina z nás se nemohla dočkat, až uvidí své lepší spolužáky řešit problémy a kopírovat jejich řešení. Logické myšlení a vytrvalé učení jsou nezbytné k tomu, abychom byli v matematice dobří.

Měli jste ve škole rádi matematiku? A jak jste si poradili s logikou? Ale my se zrovna chystáme zjistit, co si ještě pamatujete, abyste si mohli trochu oprášit své logické myšlení.

Na obrázcích níže jsou zobrazeny tři druhy zvířat – králík, kočka a pes. Podle obrázků musíš určit, kolik kilogramů tato tři zvířata dohromady váží. Řešení matematických úkolů vyžaduje logické myšlení, ale dříve než se vzdáte a podlehnete, věřte, že tento úkol si můžete vyzkoušet i tehdy, pokud si myslíte, že vám logika nejde.

Odborníci tvrdí, že logické myšlení je životní zkušenost a rozvíjí se prostřednictvím socializace. Předpokládá se, že jej lze rozvíjet prostřednictvím určitých argumentačních úkolů, které vyžadují racionální myšlení. Je čas vyřešit co nejvíce těchto logických úkolů!

Pokračování na další starně