Baba Vanga sepsala recepty, na každou nemoc existuje lék: Seznam A do Z, vše, co potřebujete, je v přírodě

K

Kašel, přetrvávající: Vezměte jednu polévkovou lžíci sušených trnů, vložte do 200 ml vody a počkejte, až se vaří. Sceďte a každý večer před spaním vypijte jeden šálek čaje.

Kašel: Listy uvařte na bílo a pijte jako čaj.

Kašel, dlouhodobý, u kuřáků: Kořeny proskurníku uvařte v mléce. Pijte jeden šálek několikrát denně.

Kašel silný (recept 1): V půl litru vody uvařte čtyři vlašské ořechy ve skořápce, lžíci bezového květu a lžíci medu. Sceďte a pijte třikrát denně polévkovou lžíci.

Kašel, silný (recept 2): Pijte čaj ze lněného semínka po dobu sedmi dnů.

Kůže (zánět): Čajovou lžičku a půl sušených listů meduňky povařte v 500 ml vody, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Poté udělejte obklady: vezměte bavlněnou látku, namočte ji do tohoto roztoku, sceďte a přikládejte obklady na zanícené místo, dokud neprojde.

Mandle, zánět: Nakrájejte suchý kořen kukuřice. Smíchejte ho s trochou mouky a vodního těsta a natáhněte na pruh dlouhý tak, aby se dal omotat kolem krku. Proužek posypte nasekanou chrpou a položte si ho kolem krku tak, aby zakrýval vaše mandle. To funguje skvěle jak proti zánětům, tak i proti oteklým mandlím. Nemoc velmi rychle odezní. S touto páskou kolem krku mohou spát i dospělí, dětem nenechávejte obvaz na krku déle než 30 minut.

Koleno, bolest: Domácí kvásek namočíme do trochy teplého mléka a necháme vzejít, poté rozetřeme na plátýnko a posypeme chloridem amonným. Koleno jím omotejte a obvaz nechte přes noc. Opakujte tři noci za sebou.

Kolitida: Pacient by měl pít syrovátku dvakrát denně a vyhýbat se tučným jídlům.

Zánět spojivek: Rozemlejte čerstvé listy proskurníku a aplikujte oční zábaly na tři noci za sebou.

Vlasy, aby byly husté a lesklé: Uvařte listy vlašského ořechu a jitrocele. Touto tekutinou opláchněte umyté vlasy.

Krevní tlak, vysoký (recept 1): Do sklenice dejte jednu polévkovou lžíci kukuřičné mouky a zalijte horkou vodou. Nechte ho přespat. Ráno vypijte pouze vodu nalačno, usazeninu nemíchejte.

Krevní tlak, vysoký (recept 2): Do 500 ml vody dejte lžíci sušených listů dýně a vařte, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Toto je denní množství tekutin, které vypijete ráno a 100 ml večer. Pokud je tlak velmi vysoký, vypijte všechnu tekutinu ráno na lačný žaludek.

Krevní tlak, vysoký (recept 3): Do sklenice dejte lžíci sušeného bílého jmelí a vrch zalijte studenou vodou. Nechte přes noc a ráno vypijte pouze tekutinu na lačný žaludek.

Kuřecí oko: Tři noci po sobě si dejte koupel z vařeného zmaru a namáčejte si nohy, dokud voda nevychladne.

L

Silný tep: Rozpusťte kostku cukru ve sklenici vody a vypijte.

Nervový tep: Utřete půl kila citronové kůry, přidejte 200 gramů medu a 40 mletých meruňkových jader. Vezměte jednu polévkovou lžíci ráno a večer.

M

Malárie: Vejce dejte do smaltované misky a zalijte 200 ml vinného octa. Nepřekrývejte pánev. Když je skořápka rozpuštěná, vše dobře promíchejte a vypijte na lačný žaludek.

Migréna: Tři lžičky anýzu dejte do 600 ml vroucí vody a pět minut povařte. Pijte jeden malý šálek třikrát denně před jídlem.

Sval, natažený, na paži: Namočte paži až po rameno do vody, ve které jste předtím uvařili zelený bez a přidejte lžíci jedlé sody.

Metabolismus, porucha: Ráno vypijte lžičku třezalky zalité horkou vodou.

Metabolismus, pro urychlení: Lžíci islandského mechu dejte do 600 ml vody a vařte, dokud se polovina vody neodpaří. Pijte jeden malý šálek (šálek kávy) třikrát denně po jídle po dobu nejméně jednoho měsíce.

Močení u dětí a dospělých: Vařte svazek pampelišek ve dvou šálcích vody, asi pět minut. Pijte jeden malý šálek ráno a jeden večer.

Nevolnost: Pijte čaj z bílé hořčice.

N

Nafouknuté břicho: Pijte luční bylinkový čaj a pouze nesycené minerální vody.

Nespavost (recept 1): Vezměte jednu polévkovou lžíci medu každý večer před spaním.

Nespavost (recept 2): Vložte sušené seno z louky do polštáře a spěte tak.

Nespavost (recept 3): Vložte sušený chmel do polštáře a spěte tak.

Nespavost (recept 4): Před spaním si vezměte lžíci cukru a vypijte sklenici vody.

Neuralgie (recept 1): Vařte tři malé šálky anýzu ve třech sklenicích vody. Pijte jeden šálek tohoto čaje třikrát denně před jídlem.

Žaludeční nervozita: Ráno nalačno vypijte sklenici vody, ve které jste rozmíchali lžíci mastichy. Počkejte 10 až 15 minut a vypijte lžíci oleje.

Ach

Jizvy: Navlhčete jizvu šťávou z modrého šafránu.

Horký předmět se spálí: Smíchejte 6 žloutků z čerstvých vajec a několik lžiček rozpuštěného čerstvého droždí, dokud nebude směs podobná majonéze. Přiložte tento obvaz a zabalte popálená místa.

Vyrážka (recept 1): Nalijte toto místo vodou, ve které jste vařili dubovou kůru.

Vyrážka (recept 2): Pijte namočená semena fazolí po dobu 20 dnů.

Vyrážka (recept 3): Vezměte hrst zelené kopřivy, omyjte ji a osušte. Na pánev dejte malý hrnek oleje, kopřivu opékejte, dokud se nepřipálí. Olej přeceďte a vyrážku namažte.

Vyrážka (recept 4): Uvařte květy divokého hyacintu a chrpy a touto vodou zalijte tělo.

Vyrážka, přetrvávající: Vařte žito a pijte několikrát během dne.

Vyrážka, malá: Uvařte 10 kořenů rosopas (Chelidonium majus) v kbelíku s vodou. Dejte si vanu a tu vodu nalijte. Je žádoucí opakovat dvakrát až třikrát.

Oteklé klouby: Do tří sklenic vody dejte lžíci bílé hořčice a vařte pět minut. Pijte jeden malý šálek třikrát denně před jídlem.

Oteklá místa na těle: Vezměte bavlněnou látku, posypte nasekaným kadidlem, namočte do bílého hořčičného čaje a potřete medem. Naneste na oteklá místa.

Oční víčka, zánět: Z pelyňku si udělejte hustý odvar. Vezměte vatové tampony a namočte je, poté sceďte a přiložte na oční víčka. Lehněte si s tampony asi na dvě hodiny a v případě potřeby postup opakujte.

P

Plexitida – silná bolest rukou (recept 1): Na vlněnou látku naneste jablečný ocet a nasekané kadidlo. Přiložte na bolavé místo a postup opakujte, dokud bolest nepřejde.

Plexitida (recept 2): Nakrájejte list vrby a přiložte jej na bolavé místo.

Žaludeční plyn (recept 1): Pijte tymiánový čaj.

Žaludeční plyn (recept 2): Ke každému jídlu snězte tři olivy.

Žaludeční nevolnost: Pijte čaj z mátových listů několikrát denně.

Pneumonie (recept 1): Pijte odvar z lněného semínka po dobu sedmi dnů. Nepijte studenou vodu.

Řezy: Namočte třezalkový olej a nechte alespoň 24 hodin odležet. Aplikujte to na řezné rány a rána se rychle zahojí. Tato směs může stát velmi dlouho, proto si ji vyrobte a použijte podle potřeby.

Vyčerpání: Vytvořte směs vosku, oleje a vody a rozetřete ji na plátno a obtočte kolem nohou.

Přejídání: Vymačkejte citron a vmíchejte šťávu se lžičkou jedlé sody. Vypij to. Pokud vám chuť vadí, můžete přidat trochu cukru.

Jarní únava: Pijte čaj z bílé hořčice. Jednu polévkovou lžíci rostliny dejte do 600 ml vody a vařte asi pět až šest minut. Pijte jeden šálek třikrát denně před jídlem.

Prostata, zánět: Namelte dřevěné uhlí ze spáleného lipového dřeva. Pijte jej jako čaj po dobu sedmi dnů na jeden šálek.

Studený (silný): Udělejte náplast z 10 listů sušeného tabáku, medu a silné brandy. Nalepte na záda a nechte přes noc. V případě potřeby opakujte.

Rýma s kašlem, bronchitida: Ve 100 ml vody povaříme jeden bobkový list, dokud se množství vody na polovinu neodpaří. Pijte jednu polévkovou lžíci třikrát denně.

Nachlazení v krku: Namažte si nohy balzámem z tuku, nasekaným pelyňkem a lžičkou jedlé sody. Noste čisté bavlněné ponožky a spěte přes to.

Lupy: Smíchejte jeden šálek jablečného octa s malým šálkem oleje a špetkou soli. Vše dobře promíchejte a při mytí vlasů naneste tuto směs na pokožku hlavy. Postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs.

Křečové žíly (recept 1): Zelené vlašské ořechy dejte do misky a naplňte je olejem. Nechte misku na slunci 40 dní a potírejte bolavá místa, dokud nespotřebujete všechnu směs.

Křečové žíly (recept 2): Oblékněte si bavlněné ponožky a projděte se ráno po orosené horské louce. Když jsou ponožky dobře promočené, nechte je na nohou a nechte je uschnout na slunci.

Křečové žíly (recept 3): Lžíci dubového popela dejte do dvou sklenic studené vody a nechte přes noc odstát. Ráno opatrně oddělte čistou vodu a pijte jednu polévkovou lžíci ráno a večer po jídle, dokud nevypijete celé množství.

R

Rány (recept 1): Rychleji se hojí, pokud je potřete olejem, ve kterém byl 20 dní namáčený květ třezalky. Olej je také skvělý na léčbu krvácejících ran. Můžete také vypít jednu čajovou lžičku ráno.

Rány (recept 2): Naneste balzám ze lžičky sádla, lžičky medu a lžičky jedlé sody. Jezte celerový salát každý den.

Revmatické bolesti: Vařte vývar a dělejte obklady na kolena a klouby.

S

Sinusitida (recept 1): Jednou denně po dobu dvou až tří dnů kápněte 2 až 3 kapky nastrouhaného kořene bramboříku do obou nosních dírek.

Sinusitida (recept 2): Každý večer kápněte pár kapek kravského mléka do obou nosních dírek.

Onemocnění srdce, ochrana: Čaj z květů hlohu pijte čtyřikrát ročně čtyři dny po sobě.

T

Tvrdá stolice: Vezměte jedno jablko a rozmačkejte ho vidličkou, poté zalijte velkým množstvím karamelu. Když vychladne, snězte.

Teplota (recept 1): Kyselé hrozny uvaříme ve vodě a zalijeme nemocným. Poté ji potřete sádlem a grapefruitem.

Teplota (recept 2): Nakyslé švestky, jablka a divoké hrušky uvaříme ve vodě. Když vychladne, namočte do něj asi dvacet minut a poté se osprchujte. Potřete grepem a lehněte si takto přes noc. Převlékněte se pokaždé, když se zpotíte.

Šlachy na rukou, zánět: Bílá vepřová játra rozpusťte v 500 ml studené vody a na tři noci po sobě bolavé místo zabalte.

Otrava rybami: Lžičku mastichy rozmíchejte ve sklenici vody a ihned vypijte. Po pěti minutách pocítíte úlevu.

U

Zasažená a bolavá místa: Uvařte pořádné kilo starých bílých fazolí, sceďte a přiložte na bolavá místa. Zabalte do bavlněné látky, místo zabalte a nechte přes noc.

Bodnutí hmyzem: Otřete toto místo listem černého bezu (Sambucus nigra).

Zánět ucha: Pijte bílý čaj. Namočíme do převařené bílé vody a poté celý korpus namažeme sádlem.

Z

Pro hubnutí: Do velké mísy s vroucí vodou přidejte 100 gramů sušené králičí nohy (Geum urbanum) a vařte pět minut. Po vychladnutí sceďte a po koupeli tělo zalijte. Zalévejte se tři dny po sobě a večer pijte čaj z Matičnjaku.

Zácpa: Upečte jedno jablko a přelijte karamelem. Jezte studené.

Ž

Puchýře: Neřezejte je nožem! Do jedné plenky dejte hrudku soli a dvě kapky vody. Zavažte plenku kolem puchýřů a nechte přes noc. Pocítíte silnou a nepříjemnou bolest, ale pokud proceduru zopakujete dvakrát až třikrát, puchýře zmizí.

Žluč (recept 1): Jezte dvě hrušky denně a pijte kompot z divokých hrušek, bez cukru.

Žluč (recept 2): Ponořte jeden kořen rostliny syřidla tři až čtyři palce do litru bílého domácího vína. Nechte tři dny stát. Vyjměte kořen a pijte třikrát denně jednu polévkovou lžíci vína během jídla.

Žloutenka: Jakmile nemoc zpozorujete, vypijte každé ráno nalačno šťávu z jednoho citronu smíchanou se lžičkou jedlé sody.

Zdroj:24sata.hr