Babiččin tvarohový pamlsek s jablky dostal celou rodinu: Výborný koláček, který lahodil všem!

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejdříve si ve větší míse vyšlehejte vejce spolu s krupicovými cukrem do pěny. Pak si v malém hrníčku pomocí mikrovlnky rozpusťte máslo, nechte chvíli vychladnout a zapracujte jej do vaječné pěny. Nakonec do mísy přisypte i polohrubou mouku, kypřící prášek, přidejte i měkký tvaroh a vypracujte mixérem hladké a polotekuté těsto.
  2. Vezměte formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a vlijte do ní vše připraveno těsto, které rovnoměrně rozprostřete. Další fází je příprava jablek. Ty si oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na tenčí plátky, které navrstvěte na povrch tvarohového těsta.
  3. Těsto s jablky pak dejte péct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. Ideální je, když troubu budete mít předehřátou. Upečený koláč nechte vychladnout a posypte ho na závěr práškovým cukrem.
  4. Podávat zákusek můžete buď se zakysanou smetanou nebo kopečkem vyšlehané smetany. Bude ale skvostný i jen tak samotný s šálkem oblíbené kávy nebo čaje. Pokud máte rádi skořici, můžete jí jablka před pečením koláče posypat spolu s cukrem.

Máme hotovo.

Přejeme Vám dobrou chuť.

zdroj: sroki.net