CO TO ZNAMENÁ, KDYŽ VÁM PTÁK VLETÍ DO DOMU NEBO NA PARAPET?: Odpověď se vám určitě nebude líbit

Pokud na cestě domů uvidíte mrtvého ptáka, znamená to, že vás brzy potká neštěstí.

Podívejte se na směr letu ptáka. Pokud pták přilétá a odlétá z vašeho domu, je to pro zprávu. Vidíte-li trávu na hlavě ptáka, který vletí do vašeho bytu, znamená to, že se na cestě stane něco velmi dobrého.

Pokud vidíte ptáka neustále létat na střeše nebo kolem vás, je to znamení, že někdo z vaší rodiny je nemocný.

Pokud nad vaším bytem neustále létá pták, měli byste být co nejopatrnější na své přátele. Ptáci létají v blízkosti vašeho domu, ale náhle změní směr.

Hejno ptáků se rozběhne daleko od země – ten den bude velmi dobrý a vše se splní, ale pokud naopak můžete zůstat doma, bude veškerá vaše snaha marná.

Co se stane, když pták letí?

Naši předkové si nejen všímali, jak chování ptáků souvisí s nadcházejícími událostmi, ale také si vytvořili způsoby, jak se vypořádat s negativními událostmi. Nemohli tedy přistihnout ptáka, který vletěl do místnosti. Určitě se ho už tehdy báli.

Poté, co otevřeli okno a nechali opeřeného hosta, aby se schoval, říkali mu: „Volně se procházej, ale nepřibližuj se ke mně!“.

Pokud věštec slibuje potíže, umyjte okno svěcenou vodou a kolem rámu přivažte červenou stuhu. To prý zažene smůlu. Je také lepší se s ptákem spřátelit a krmit ho. Tak vám budou ptáci přinášet jen radost a nebudou vás strašit negativními věštbami.