Co většina žen neví: to znamenají drobné chloupky na bradě!

4- Syndrom polycystických vaječníků

Pokud věk není odpovědný za vzhled vlasů, je pravděpodobné, že máte syndrom polycystických vaječníků (PCOSZ). Tento stav ovlivňuje reprodukční orgány a hormony. Mezi příznaky patří vypadávání vlasů, nepravidelná menstruace, neplodnost, neplodnost a ovariální cysty.

5- Cushingův syndrom

Nadměrný růst vlasů může také souviset s Cushingovým syndromem, stavem způsobeným nadprodukcí hormonu zvaného kortizol. Nadměrný růst vlasů je jen jedním z mnoha příznaků. Mohou se také vyvinout strie, přírůstek hmotnosti a cukrovka 2. typu.

6- Vrozená hyperplazie nadledvin

Toto je stav, který je obvykle diagnostikován při narození. Tato porucha postihuje jedno z 15 000 dětí. Zde chybí enzym, který je potřebný pro určitou sekreci hormonů v nadledvinách. Výsledkem je, že tělo produkuje více mužských hormonů, což spouští nadměrný růst vlasů.

7- antikoncepce nebo těhotenství tlás

Jednou z největších hormonálních změn, kterými ženské tělo může projít, je těhotenství. To může způsobit změnu růstu vlasů. Podobně může užívání antikoncepčních prostředků u uživatele způsobit neobvyklý růst vlasů. Tyto změny jsou obvykle dočasné a zmizí, jakmile se tělo vrátí do normálního stavu.

Nejjednodušší a nejlepší metodou je voskování a laserové ošetření, protože holení pouze posiluje konce chloupků.

Zdroj:econet