Čokoládovo-pudinkový dort: Nejkrémovější pochoutka na světě

Příprava: Nejprve si připravte náplň. Dvě vejce rozšleháme mixérem, přidáme 200 g cukru a spojíme. Přidejte vanilkový pudink a 3 lžíce mouky a vše promíchejte mixérem. Vmícháme 600 ml mléka, znovu prošleháme mixérem do vyrovnání, poté přendáme do šerbetu a vaříme do zhoustnutí. Zakryjte strečovou fólií a nechte vychladnout.

Zatímco náplň chladne, připravíme si korpus: Vyšleháme 4 vejce, přidáme vanilkový cukr a 200 g cukru, spojíme a přidáme 100 ml oleje. Vše pěkně promícháme mixérem a přidáme 190 g prosáté mouky a 2 lžíce kakaa a 2 lžičky prášku do pečiva (mouka, kakao a prášek do pečiva přímo přes cedník ). Mixérem rozmixujte na jemnou jednotnou směs, poté nalijte do čtvercové formy a pečte 20 minut na 180 stupňů.

Zvlášť vyšleháme 200 ml sladké zakysané smetany.

Vyšleháme 150 g margarínu, poté pomocí mixéru spojíme s vychladlým pudinkem. Nakonec vmícháme ušlehanou sladkou smetanu a vše znovu promícháme, aby se srovnalo.

Upečené těsto vychladíme a poté podélně rozřízneme tak, aby vznikly dvě tenčí kůrky. Spodní kůrku namočte do trochy mléka, potřete polovinou náplně a poté přiklopte druhou kůrkou. Namočte do trošky vlažného mléka, poté naneste zbytek náplně a pěkně zarovnejte.

Nejlepší je použít formu, která stránky odebere, aby náplň nestékala.

Nechte v lednici 1 hodinu ztuhnout. Rozpusťte 200 g čokolády, 60 g margarínu a 50 ml mléka a touto polevou pak polijte vychladlý koláč.

Před podáváním je nejlepší nechat v lednici celou noc




Zdroj:youtube