Do svých padesáti let jsem dvakrát prodělala rakovinu tlustého střeva. Tyto příznaky lékaři přehlédli

Rizikové faktory, jako je rodinná anamnéza, věk, zánětlivé střevní onemocnění v anamnéze, cukrovka 2. typu a některé rasové a etnické skupiny, ale často trvá déle, než se diagnostikuje, protože chybí jasné příznaky.

Navzdory zdrcující diagnóze podstoupila Sherri rok chemoterapie a operace, ale „nikdy se necítila odsouzená k zániku“, píše. Léčba byla účinná a brzy se dostala do remise. O čtyři roky později však opět pocítila, že s jejím tělem není něco v pořádku.

‚Myslela jsem si, že jsem nemoc porazila, ale začala jsem pociťovat příznaky. Zhubla jsem. Když jsem šla na záchod, měla jsem pocit, že nejsem hotová. Měla jsem plynatost a bolelo mě to. Podle odborníků patří mezi příznaky rakoviny tlustého střeva u žen slabost a únava, dále krev ve stolici a v jejím okolí a žaludeční křeče. Shelley však v té době chodila na pravidelné kontroly a výsledky testů byly negativní.

Onkolog ji ujistil, že rakovinu už nemá, ale ona trvala na tom, že něco není v pořádku. V březnu 2022 byla matce dvou dětí znovu diagnostikována rakovina tlustého střeva poté, co jí byly zjištěny změny v konečníku. Zpočátku si toho nevšimla, protože nádor byl daleko od místa, kde se poprvé vytvořil.

Tentokrát se nádor rozšířil mimo tlusté střevo do Sherriny pánve. Při léčbě byla Sherri dočasně zavedena ileo-fistule, která byla nyní odstraněna. Během operace podstoupila intraoperační radioterapii k ozáření nádoru, po níž následovala chemoterapie.

Sherri se nyní soustředí na zotavení a říká, že největší oporou jsou jí její dva synové. Doufá, že sdílením svého příběhu pomůže ostatním nemoc včas rozpoznat. Řekla: „Pokud existuje někdo, kdo potřebuje více než jednu léčbu a pomůže mu to, pak stojí za to o tom mluvit.“ A dodává: „Vím, že je to pro vás těžké: „To, že si stojím za svým, neznamená, že jsem nespokojená pacientka.