Dokonalá banánová roláda BEZ MOUKY: Krásně drží, při krájení se nerozpadá a chutná fantasticky!

postup:

Vejce si rozbijeme a vymixujeme do pěny. Postupně zašleháváme moučkový cukr. Když je hmota krásně našlehaná, vypneme mixér a prosejeme do ní kakao s kypřícím práškem. Vše spolu dobře vymícháme silikonovou špachtlí.

Plech si pokryjeme pečícím papírem a nalijeme na něj hmotu. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C asi 12 minut. Oddělíme okraje nožem a vyjmeme z plechu na pracovní desku. Spolu s pečícím papírem svineme upečené těsto do rolky a necháme vychladnout.

Zatímco těsto chladně, připravíme si krém. Do mixéru si dáme tvaroh spolu se změklým máslem, přidáme vanilkovou esenci nebo vanilkový cukr, Pak přidáme moučkový cukr a kůru z citronu. Vymixujeme. Když máme krém připravený a těsto vychladlé, rozmotáme rolku cesta tak, že dáme dolů pečící papír a natřeme rovnoměrně krémem až po okraje (s výjimkou okraje ke kterému budeme roládu rolovat, tam necháme asi 2 cm volného místa bez krému).

Roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na 2 – 3 hodiny, ale nejlépe na celou noc. Nakonec posypeme práškovým cukrem nebo kakaem. Roláda vypadá opravdu krásně a je nesmírně chutná. Přejeme dobrou chuť!

Foto: youtube