Domácí mascarpone dezert s tou nejlepší čokoládovou polevou: Děti se této dobroty nevědí dojíst!

postup:

  1. Žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Ušlehaný sníh přidáme k žloutkové směsi a opatrně zamícháme.
  2. Hotové těsto vylijeme na papírem vyložený plech. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vložíme plech s těstem a teplotu snížíme na 150 stupňů. Upečeme.
  3. Na krém si uvaříme pudink podle návodu. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme mascarpone a vyšlehanou šlehačku. Višně vypeckujeme, posypeme skořicí. Necháme chvíli odležet. Šťávu odložíme bokem.
  4. Vychladlý korpus nařežeme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Nyní přichází na řadu poleva. Do mléka dáme na kostky nalámanou čokoládu na vaření a cukr. Mléko přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme mírně vychladnout.
  5. Připravíme si skleněnou mísu. Na dno mísy dáme krém, na krém dáme kostky korpusu, ty posypeme višněmi, polijeme šťávou z višní a čokoládovou polevou.
  6. Postup opakujeme dva nebo tři krát podle velikosti mísy. Končí krémem, který ještě polijeme čokoládovou polevou. Dáme přes noc ztuhnout do lednice.

Máme hotovo.

Přejeme Vám dobrou chuť.

zdroj:  nosalty.hu