Jedno znamení je vždy pod ochranou andělů, úspěch a životní štěstí jsou podle astrologů téměř zaručeny

„Důležitými“ částmi těla Střelce jsou stehna a hýždě. Miluje pohyb v přírodě, zejména kempování a pěší turistiku, proto je třeba dbát na to, aby si tyto oblasti neporanil. Je šťastný, dokud může objevovat, takže mírné cvičení zlepší jeho zdraví a připraví ho na nerušené objevování. Problém s údery je, když jsou zcela volné.

Pro ty, kdo jsou pod vlivem Jupitera, je svoboda největším pokladem, protože jen tak mohou cestovat a poznávat různé kultury a filozofie. Kvůli své upřímnosti jsou slova a činy Střelců často netrpělivé a netaktní, proto je důležité, aby se naučili vyjadřovat tolerantním a společensky přijatelným způsobem. Je mladý duchem, krásný estetickým vzhledem, atletické postavy a má rád ušlechtilé sporty, mezi jeho oblíbené sporty pravděpodobně patří tenis. Střelec je kultivovaný, aristokratický, někdy vzpurný a jde si svou vlastní cestou, přičemž respektuje tradice.

Střelec je kněz, astrolog a věštec. Velká ocenění, pocty a vojenské úspěchy mu přináší velmi silný Jupiter. Chcete-li být šampiónem ve sportu nebo vítězem ve válce, musíte mít ve svém znamení silného Jupitera.