Kam zmizel nejbohatší kouzelník planety? Takto dnes žije slavný David Copperfield

Vybraní diváci museli po zmizení z jeviště na pokyn jevištního asistenta projít tajnou chodbou až na druhý konec sálu, kde se zázračně objevili. Copperfield, stejně jako jeho asistenti, tvrdili, že chodba byla uklizená a nic, co by mohlo způsobit zranění turisty, tam nebylo. Soud nakonec rozhodl ve prospěch kouzelníka a Coxovi nebyl přiznán ani cent.

I přestože už nedokáže ohromit celý svět, pečlivě chrání své soukromí a užívá si svého zaslouženého jmění. Jeho majetek je totiž odhadován na 800 milionů dolarů. Kromě několika honosných sídel vlastní také 11 ostrovů na Bahamách. Ročně si různými vystoupeními a prodejem svého jména přijde na zisk kolem 60 milionů dolarů. Může se také pochlubit několika oceněními, například drží 21 cen Emmy za své televizní pořady.

Je držitelem 11 Guinnessových světových rekordů, jako například v počtu kouzelnických vystoupení za rok nebo za nejvíce prodaných vstupenek na světě v kategorii sólových umělců. Nicméně, kdo ví, možná nás nejznámější kouzelník na světě, jehož jméno zná několik generací, ještě něčím opravdu výjimečným překvapí.