Každý den si do tašky vloží jeden sáček jedlé sody, a když uvidíte proč, hned to uděláte také

Je všeobecně známo, že jedlá soda je výborný čisticí prostředek na mnoho věcí. Tento přípravek dokáže odstranit nepříjemné pachy, zbavit se odolných skvrn a lze jej použít pro celkové čištění.

Složka, kterou má každá domácnost, je abrazivní, což znamená, že je skvělá pro odstraňování odolných skvrn na tvrdých površích.

Zde jsou další věci, pro které je tento prášek jednoduše nezbytný:

Odstranění třísek z kůže

Smíchejte půl lžičky jedlé sody s trochou vody, dokud nezískáte hustou pastu. Výslednou směs naneste na poraněné místo tak, aby zcela zakryla třísku. Nalepte náplast na pastu a nechte ji na kůži po dobu 24 hodin. Po této době by již tříska měla být tak daleko mimo kůži, že ji lze snadno a bezbolestně odstranit pinzetou.

Úžeh

Smíchejte lžičku jedlé sody s hrnkem studené vody. Poté namočte čistou gázu a naneste na pokožku. Pocítíte úlevu a osvěžení.

Regenerace pro unavené nohy

Když vaše nohy potřebují speciální osvěžení, namočte je do vlažné lázně s 2-3 lžičkami jedlé sody. Později je „ošetřete“ peelingem z jedlé sody a medu.

Přírodní deodorant

Pokud se chcete vyhnout hliníku a parabenům z běžných deodorantů, jednoduše smíchejte špetku jedlé sody s vodou a naneste pod podpaží. Nebo vyhledejte recept na přírodní deodorant, který obsahuje jedlou sodu, kokosový olej a esenciální oleje. Tato kombinace složek zabraňuje rozvoji bakterií a účinně chrání před nepříjemnými pachy.

Pokračování na další straně