Když přešel na tuto dietu, jeho rakovina se snížila o 80 %. Brzy nemoc zcela zmizela!

„Jednou v noci jsem ležela vedle Roba na nemocničním lůžku a on se ke mně otočil a zašeptal: ‚Chci si tě vzít‘,“ říká Amanda. Několik dní před zahájením chemoterapie se Amanda stala Robovou manželkou. Chemoterapie měla zmírnit příznaky rakoviny, ale Robovo tělo na ni nereagovalo dobře. Robovo tělo však nereagovalo dobře a lékař doporučil další léčbu. Tato léčba jeho tělo velmi oslabovala a Robovi nezbývala žádná naděje, a tak se rozhodl pro netradiční cestu, která mu nakonec změnila život.

„Oba jsme změnili své stravovací návyky a přešli jsme na striktně veganskou stravu, experimentujíc s různými bylinkami.“

Amanda vysvětluje radikální změnu. Lékaři je obvinili z naivity, ale pár pokračoval dál. Manželé věřili, že se Rob zlepší. Tři týdny po změně jídelníčku šel na kontrolu do nemocnice a byl šokován zprávou. Lékař mu sdělil, že rakovina se od poslední kontroly zmenšila asi o 80 procent. Amanda a její manžel byli beze slov a radostí bez sebe z této zázračné události. Vrátili se k novým stravovacím návykům a brzy našli opravdové štěstí.

„Koncem prosince už na Robově těle nebyly vidět žádné známky rakoviny,“ říká jeho žena. Bohužel neexistují žádné vědecké důkazy o tom, že by určitá (veganská) strava léčila rakovinu. Částečně je to proto, že tělo reaguje u různých lidí různě a není možné dělat obecná prohlášení o toleranci nebo reakci těla na jídlo. Bylo však prokázáno, že vyvážená strava a přiměřený pohyb mohou předem snížit riziko vzniku rakoviny.

Mezitím se štěstí Roba a Amandy zdvojnásobilo! Oba se stali hrdými rodiči dvojčat! Tento muž se chce o svůj příběh podělit se světem a prostřednictvím finanční sbírky získat peníze pro lidi postižené rakovinou. Tito dva výjimeční bojovníci jsou skutečně velkými vzory!

Přejeme jim hodně zdraví do dalších let!