Když uvidíte někoho kdo má černou tečku na ruce, buďte opatrní! – má to skrytý význam, který je děsivý!

Odborníci na násilí a internet to potvrzují, dokonce tvrdí, že může způsobit ještě větší škody. Proč si to myslí? Důvodů je několik:


– do akce nebyly zapojeny žádné instituce a nadace zabývající se bojem proti násilí,
– akce je propagována na internetu, ke kterému má přístup většina lidí a je velká pravděpodobnost, že to ví i pachatel akce a pomstí se své oběti. , rychleji, než jí někdo pomůže,
– ne všechny oběti mají dost odvahy zveřejnit takovou fotku a přiznat, že mají problémy.

Je tu ještě jeden důležitý argument, že akce není zcela věrohodná.

Mnoho lidí tyto fotografie sdílí, i když pomoc nepotřebují. Proč? Chtějí dát najevo, že soucítí s oběťmi násilí a podporují tuto myšlenku. To je velmi nezodpovědné chování. Protože mezi tisíci takových fotografií můžeme přehlédnout fotografie lidí, kteří naši pomoc skutečně potřebují. Mnoho lidí tuto myšlenku napodobuje a čas od času se tato akce na internetu znovu objeví. Když se však s touto situací setkáme, musíme být velmi opatrní. V první řadě je nejlepší prozkoumat, zda je osoba na fotografii skutečně obětí násilí, a kontaktovat příslušné orgány.

Stojí za to vědět, o čem tato kampaň je, ale zároveň bychom vás rádi oslovili. Pokud jste svědky násilí nebo znáte někoho, kdo potřebuje pomoc, reagujte! Pokud jste obětí, nebojte se požádat o pomoc!