Konečně fantasticky vláčné muffiny: Z tohoto těsta dělám bábovky i koláče, nemá konkurenci!

postup:

Příprava těsta je velmi jednoduchá, v jedné misce si smícháme suché přísady kromě kakaa av druhé tekuté kromě oleje. Obě hmoty spojíme a dobře smícháme metličkou. Do směsi postupně přiléváme olej a vymícháme jednotné těsto.

Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme a vysypeme moukou. Střídavě vrstvíme bílé a tmavé těsto, ale ne až zcela kopce, protože muffiny během pečení narostou.

Těsto se dá dělat i jednobarevné s ovocem, nebo třeba s kousky čokolády. Možností je mnoho. Tato dávka vyjde asi 9 větších muffiny a 12 menších. Ze stejného těsta dělám i zebra bábovku.

Smícháme si sypké suroviny: mouku (prosátou), cukr, 2 kl prášku do pečiva, 1/2 balení vanilkového cukru. Zvlášť utřeme mléko s vajíčkem a přimícháme do sypké směsi. Vždy jsem míchala pouze ručně, ale v tomto receptu se používá mixér. Po 2-3 minutách „mixování“ 🙂 „V mixuji “ i olej. Těsto má tužší konzistenci. Naplníme jím košíčky asi do poloviny a vtlačit nakrájenou čokoládu. Pečeme při 200 ° C 15 – 20 min.

Zdroj:dobrenoviny.sk