Kuličku alobalu mám vždy v zásuvce v kuchyni. Ušetří mi spoustu nervů

Tohle si musíte zapamatovat

I když tento způsob použití hliníkové fólie na noži zlepšuje jeho ostrost, není ideální. Je to nejlepší pro čepele, které se mírně otupily. Nebude to fungovat s noži, které jsou poškozené nebo silně tupé. Také se vyplatí vědět, že fólie nože opravdu neostří. Je to poměrně tvrdý abrazivní film, který drhne čepel a pomáhá zbavit se veškerého prachu, nečistot a zbytků, které se na čepeli mohly nahromadit. Takže se tímto způsobem staráte o čistotu svého nářadí.

Kuchyňské nože samozřejmě vždy nejefektivněji nabrousíte profesionální brousicí službou nebo vlastním brouskem. Pokud ale potřebujete něco každý den a „rychle“, pak tato metoda funguje velmi dobře.

Kuchyňský dřez bude díky alobalu vždy dokonale čistý

Velmi dobrým způsobem, jak můžete alobal v kuchyni využít, je čištění kuchyňského dřezu. Ukázalo se, že toto místo je pro kuličku z alobalu naprosto ideální. Nejen že můžete vyčistit samotný dřez, ale také zaschlé nečistoty z pánví a hrnců. Prakticky můžete hliníkovou fólii využít místo drátěnky. Velkou výhodou alobalu je, že je levný a zaručeně vám nádobí nepoškrábe.

Hliníková fólie vám ale také pomůže k tomu, abyste neměli ucpaný odtok. Jestli se chcete zbavit mastnoty, měli byste dřez vyložit alobalem a potom do něj vypustit přebytečný olej. Počkejte pár minut a tuk ztuhne. Potom můžete vyndat tuk společně s alobalem a vyhodit vše do koše, aniž by vám mastnota poškodila odtok ve dřezu.