Kvůli těmto 3 návykům zůstanete chudí do konce života, peníze prostě „utíkají“

Dalším zvykem, který ovlivňuje finanční problémy, je špatná pracovní kázeň. Mnozí se často angažují v zaměstnáních, kde je možné vydělat více nebo získat nové klienty, ale tyto příležitosti nevyužívají. Zpožďují se s termíny, neposkytují dostatečnou kvalitu, neustále musí reagovat na reklamace a ztrácejí tak další čas a výdělky. Navíc je sotva kdo doporučí, takže přísun nových pracovních míst bude horší.

Třetím zlozvykem je „oťukávání“ v místě v podnikání, čímž se snižuje schopnost výdělku. Ti, kteří zůstávají v málo placených zaměstnáních, nemají jak zvýšit své výdělky.

To platí pro ty, kteří se neučí novým dovednostem, neovládají nové znalosti, nepoznají nové materiály. Kdo umí vytvářet produkty nebo poskytovat služby, které jsou nové a žádané, může vždy vydělat více, a to kvalitně, v dohodnutém čase.

Spolu s těmito návyky a chováním je třeba věnovat pozornost také impulzivním nákupům, opožděným platbám, nedostatku úspor. Zavedením takových změn se snižuje riziko života „od výplaty k výplatě“.