Lahodný ořechový dort s nebeským vanilkovým krémem!

příprava:

Míchejte žloutky do pěny s cukrem, poté přidejte mletá ořechová jádra, mléko, mouku, prášek do pečiva a kakao. Vaječný bílek se rozšlehá na tvrdou pěnu, přidá se k předem připravené hmotě, poté se výsledná směs nalije do formy vyložené papírem na pečení a pečí se 20 minut při 180 ° C.

Mezitím připravte krém: přiveďte mléko k varu ve vysokostěnné misce, přidejte mouku, cukr, vanilku a přiveďte k varu na mírném ohni, dokud nezhustne. Po vychladnutí přidejte máslo a promíchejte. Piškotový dort rozkrojte na dvě části, jednu část naplňte polovinou krému a poté přikryjte banánem nakrájeným na obruč. Druhou polovinu piškotového dortu natřete zbývajícím krémem a přikryjte banánovou vrstvou. Horní část dortu je potažena vrstvou dortu Dr. Oetker a posypána kokosovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.

Glazuru si můžete dokonce vyrobit sami doma za méně než 15 minut.

Složení:

  • 350 g práškového cukru;
  • 6 lžící neslazeného kakaového prášku;
  • 6 lžící měkkého másla;
  • 5 lžící mléka;
  • 2 lahve vanilkové vůně;

Příprava:

Kakao a moučkový cukr se vloží do misky a odloží se stranou. V misce míchejte máslo do pěny, poté postupně přidávejte pocukrovaný kakaový prášek, vanilkovou příchuť a mléko a celé to míchejte do pěny.

zdroj:filantropikum.com