Lehké jako chmýří! Lahodné bramborové buchty k snídani nebo večeři. Dělám s nimi hamburgery

Příprava:

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a zalijte 6 šálku vody. Vařte 15-20 minut. Vypusťte vodu z brambor a ponechte 1 šálek tekutiny.

2. Brambory nechte 1 minutu odstát, aby se odpařila přebytečná vlhkost, a poté brambory rozdrťte na hladkou hmotu. Po ochlazení pyré odměřte 1,25 šálku (240 ml).

3. Smíchejte vodu z brambor, 1 lžičku. med a droždí. Míchejte, dokud se med a droždí nerozpustí. Nechejte vyluhovat 5-10 minut, aby se kvasinky aktivovaly.

4. Přidejte bramborovou kaši, rozšlehané vejce, 60 g másla a 1 polévkovou lžíci. l. Miláček. Mixujte do hladka. Přidejte 650 g mouky a sůl. Hněte těsto po dobu 8-10 minut. Pokud je to nutné, přidejte na lžíci mouku, abyste získali hladké a nelepivé těsto.

5. Mísu dobře vymažte olejem, přeneste do ní těsto a nechte ho kynout, dokud se nezdvojnásobí. Bude to trvat asi 1-1,5 hodiny.

6. Těsto rozložte na lehce pomoučenou desku, rozdělte na polovinu a poté každou polovinu na 8 stejných částí.

7. Vložte housky do naolejované formy na pečení o rozměrech 23 x 33 cm a mezi každou koulí ponechejte přibližně 5 cm. Vrch housek posypeme moukou. Zakryjte ručníkem a nechejte 1 hodinu.

buchty bez náplně

8. Pečte v troubě při 180 stupních po dobu 20 minut, dokud nebude světle hnědá. Před vyjmutím nechte buchty úplně vychladnout.

zdroj:otozh.ua