Mega chutná RAFFAELLO bábovka s kokosem a bílou čokoládou: Tak fantastická, že ji děti ptají i místo dortu!

postup:

Ze všeho nejdříve si připravíme vanilkový krém. 80 ml mléka smícháme s cukrem a vanilkou, dobře promícháme a dáme vařit na mírný oheň.

30 ml mléka utřeme se žloutky, přidáme kysanou smetanu, pudinkový prášek, sušené mléko a dobře promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Tuto hmotu tenkým proudem a za stálého míchání přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink. Pudink odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě (můžeme přikrýt fólií, aby se na povrchu nevytvořila kůže).

Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme si bábovkovou formu (průměr 18 cm, výška 6 cm) a pořádně ji vymažeme máslem a vysypeme moukou, kokosem nebo strouhankou.

Bílou čokoládu rozpustíme spolu s máslem v mikrovlnce nebo na plameni. V druhé misce utřeme bílky spolu s cukrem do tuhého sněhu, přidáme vanilku, prosátou mouku s práškem do pečiva a hmotu spojíme. Přidáme směs rozpuštěné čokolády a másla a metličkou promícháme. Nakonec přidáme mléko, kokos a kysanou smetanu.

1/3 těsta nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180 st. cca 15-20 minut , pak těsto vyjmeme a lžící navrstvíme krém tak, aby se nedotýkal stěny formy. Navrstvíme zbylé těsto a pečeme dále při teplotě 180 st. cca 40-45 minut. Po upečení troubu vypění, dvířka pootevřeme a necháme ještě 5 minut bábovku odpočívat.

Potom ji vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Až po úplném vychladnutí ji z formy vyjmeme a ozdobíme podle chuti – můžeme použít například rozpuštěnou bílou čokoládu s tukem a následně posypat kokosem, bábovka je však vynikající i bez polevy .

zdroj: dobrenoviny.sk