Nejlepší nepečený dort pod sluncem: Čerstvé osvěžující ovoce a lahodný krém – co víc si přát!

postup:

Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem . Máslové sušenky rukama rozdrtíme na malé kousky a zalijeme rozpuštěným máslem. Vymícháme drobivé těsto, které vysypeme do dortové formy a pomocí lžíce přitlačíme. Odložíme na 30 minut do chladničky.

Želatinové plátky necháme nabobtnat a mezitím si v samostatné misce vyšleháme šlehačku . Do menšího hrnce dáme 2 lžíce smetany a přidáme vyždímané želatinu, kterou necháme za stálého míchání na mírném ohni úplně rozpustit (nevaříme).

300 g bílého jogurtu si vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme vanilkový extrakt a postupně přimícháváme vyšlehanou šlehačku. Potřebujeme dostat hladkou konzistenci bez hrudek. Z chladničky si vybereme sušenkové těsto a navrstvíme něj krémovou hmotu. Rozetřeme a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.

Zbývajících 10 g plátkové želatiny si dáme nabobtnat , vymačkáme a v malém hrnci ji za stálého míchání necháme úplně rozpustit v 20 ml vody (nevaříme). Ovoce rozmixujeme mixérem a propasírujeme přes sítko. Smícháme s práškovým cukrem, dáme na mírný ohřev a za stálého míchání vlijeme rozpuštěnou želatinu. Chvilku povaříme a nalijeme navrch bílé krémové vrstvy. Opatrně lžící nabereme obě hmoty a krouživým pohybem jednu nabranou lžíci převrátíme tak, aby se ovocná vrstva dostala pod vrstvu bílého krému a naopak.

Pak necháme dobře vychladit v lednici další 2 hodiny. Po uplynutí této doby můžete dezert servírovat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:dobrenoviny.sk