Neuvěřitelně chutný a snadno připravitelný čokoládový koláč s tvarohem je přesně to, co potřebujete!

Prvním krokem je získání čokoládového dna. K tomu rozdrťte sušenky v mixéru a poté přidejte rozpuštěné máslo.

Rozdrcené sušenky smíchané s máslem vložte do kulaté misky o průměru 23 cm a rozšlehejte je. Poté se celá peče po dobu 10-12 minut při 160 ° C.

Nyní připravíme samotný tvarohový koláč. Čokoláda by měla být rozdrcena (můžete použít nůž) na kousky a poté za stálého míchání roztavit na vodní lázni. Za tímto účelem vložte čokoládu do misky a položte ji na hrnec vroucí vody. Stále mícháme čokoládu, dokud se nerozpustí. Odložte vychladnout.

Tvaroh, cukr, sůl a vanilkový extrakt dejte do samostatné misky. Mícháme, dokud nevznikne homogenní hmota. Přidejte smetanu a znovu promíchejte. Přidejte kakao a znovu promíchejte. Poté přidejte jedno vejce a pokaždé důkladně promíchejte. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu promíchejte.

A potom vložíme tvarohovou hmotu do formy. Celé to vložte do nádoby s vodou (poznámka: nádoba musí být dostatečně odolná, aby se nerozbila v troubě). Pečeme 55-60 minut při 160 C. Poté necháme asi hodinu v mírně pootevřené troubě, dokud nevychladne. Poté ji přes noc ochlaďte v chladničce.

Nyní pojďme dolů k polevě. K tomu jsme nakrájeli čokoládu. Smíchejte smetanu a máslo v hrnci a přiveďte k varu. Nalijte nasekanou čokoládu horkou smetanou a důkladně promíchejte.

Zdroj:youtube