Neuvěřitelně lahodný smetanový dezert za pár minut

Příprava:

  1. Oddělte bílky a žloutky. Bílky ušleháme dotuha se špetkou soli, poté za stálého šlehání na střední rychlost přidáme vanilkový cukr a krupicový cukr. Když vznikne tuhá směs, přidáme jeden po druhém žloutky.
  2. Smícháme prášek do pečiva, mouku a krupici a za míchání drátkem jemně zašleháme spolu s již rozšlehanými vejci. Vzniklou směs přendejte na čtvercový plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme na 220 stupňů asi 30 minut, dokud těsto pěkně nezhnědne.
  3. Upečené těsto vyjmeme ještě teplé, tedy vyklopíme z formy na čistou utěrku a propíchneme špejlí. Ve velkém hrnci rozšlehejte mléko a rozpusťte v něm sušené mléko, poté přidejte studenou sladkou smetanu a vše dobře promíchejte.
  4. Nakonec potřete karamelem, kde můžete použít karamel z obchodu, nebo si ho můžete vyrobit sami podle domácího karamelového receptu.

Porce:

Hotový dort dobře vychlaďte, nakrájejte na kostičky a vychutnejte si osvěžující, lehké, krémové tříčočkové sousto, je však třeba mít na paměti, že má hodně kalorií. Místo karamelu můžete dát čerstvé ovoce, tak to bude lehčí.