Nikdo ze sousedů nechápal, proč starý muž nechce přeparkovat své auto z trávníku. Napětí rostlo a někteří sousedé berou věci do svých rukou. Co skrýval?

“Je tu někdo?”

Brzy nato se zpod starého auta objevilo jasné světlo a všichni tři muži uskočili dozadu.

Všichni tři byli vyděšení a nevěděli, co mají dělat. Jejich polovičatý plán zbavit se sousedova starého auta se nějak změnil v bezohlednou noční můru. Cítili, jak v nich narůstá napětí, jak se každý z nich snažil vymyslet, co dál. Co je tam dole?

Všichni tři byli nervóznější než předtím. Ať už se rozhodli jakkoli, museli to udělat rychle, nebo odtamtud zmizet dřív, než si hluku všimnou ostatní Zatímco dva diskutovali, jestli není lepší odtamtud odejít, třetí muž přistoupil k autu a učinil šokující rozhodnutí.

Muž se zhluboka nadechl a uklidnil se, hlasitě zakřičel JE TU NĚKDO? Pak se něco stalo…

Najednou se temnotou noci prořízla vlna pronikavého světla. Jako paprsek vycházející zpod auta. Muži šokovaní uskočili zpět. Odkud se světlo vzalo?

Bylo to okno, které propouštělo vzduch a světlo do skrytého suterénu jeho pozemku. Suterén byl vybudován několik let předtím, než se do čtvrti přistěhovali noví obyvatelé. Byl postaven v době, kdy zákony o bydlení nebyly tak přísné, takže sklep mohl být postaven bez povolení.

Muž vysvětlil, že má ve sklepě důležité věci a že odmítl nabídku na přestěhování. Oba muži byli tak zabraní do rozhovoru, že jim chvíli trvalo, než si uvědomili, že narazili na dveře. Dveřím do tajného sklepa. John se usmál a otevřel dveře.

Když vstoupili do sklepa, oba byli ohromeni. Ve sklepě byla provizorní laboratoř se špičkovými stroji a testovacími zařízeními. Bylo potřeba hodně vysvětlování, ale John se toho rád ujal. Vysvětlil, že byl dlouhá léta chemikem v důchodu.

Když John odešel do důchodu, přišel o práci, ale chtěl se zaměřit na pomoc lidem a ne na vytváření zisku. Rozhodl se založit laboratoř zaměřenou na hledání léků na známé nemoci. Aby to mohl dělat bez zásahů podniků, musela jeho laboratoř zůstat neregistrovaná.

Muži se zarazili a mlčeli. Zjistili, že stařík má dobré srdce.

Naštěstí pro starého Johna se mužům podařilo přimět ostatní sousedy, aby ustoupili. Nemusel kvůli tomu odhalit své tajemství. Nakonec mohl John nerušeně pokračovat ve svém výzkumu a sousedům se začal líbit vzhled, který staré auto vneslo do jejich malebného městečka.