Nikdy nestelte postel, jakmile vstanete: Děláte osudovou chybu a tady je důvod, proč to není vůbec dobrý nápad

Podle průzkumu provedeného na 68 000 lidech dokonce 59 procent z nich přiznalo, že postel neustelou, 27 procent má tento zvyk. Zbývajících 12 procent tvrdí, že to za ně dělají ostatní.

Odborníci tvrdí, že pilné utahování povlečení každé ráno, zarovnávání polštářů, úhledné skládání přikrývek, přikrývek… vypovídá o lidech toto:

Rádi se cítí užiteční

Tím, že si ráno ustelou postel, získají ten den první pocit, že byli užiteční, splnili úkol… Proto začali pracovní den už tak trochu hrdí na sebe a chtějí si ten pocit uchovat i během dne. Proto se budou snažit udělat ještě nějaké úkoly až do večera, protože jim to dělá dobře.

Stav na lůžku je stav mysli

Existuje výraz, že postel je odrazem člověka – uklizená postel, uklizený život. Kdo má rád ustlanou postel, má rád ve svém životě pořádek. Lidé, kteří to nedají dohromady, dobře zvládají chaos a nedělá jim to takový problém jako spořádaným lidem.

Odraz štěstí a produktivity

Ve zmiňovaném výzkumu 71 procent lidí, kteří si každé ráno ustelou postel, uvedlo, že jsou šťastní, a 62 procent těch, kteří postel neustlali, přiznalo, že jsou nešťastní. Odborníci spekulují, že prvně jmenovaného více baví práce, pravidelně cvičí a více spí.

Mají rádi kontrolu

Lidé, kteří si pravidelně stelou postel po probuzení, mají rádi svůj život pod kontrolou.