Otírá se vám o nohy. Tady je to, co se vám snaží říct

Jinými slovy, kočka říká ostatním kočkám a zvířatům: „Tahle je moje!“ Říká. Jedná se o druh teritoriálního chování a ukazuje, že kočka s vámi chce navázat silné pouto.

Touha po hlazení a péči Pokud přijdete domů unavení z práce a kočka se vám začne otírat o nohu, pravděpodobně chce vaši pozornost. Možná chce jen svou večeři, ale může také chtít, abyste si s ní hráli nebo ji hladili. Obzvláště láskyplné kočky vám mohou věnovat zvláštní druh tření hlavy.

Pokud se kočka otírá o vaši nohu, natáhněte ruku. Pokud se kočka otírá hlavou o vaši ruku, pravděpodobně chce, abyste ji pohladili. Projevování laskavosti Jak bylo uvedeno výše, tření hlavy je běžné chování, a pokud je prováděno člověku, obvykle je to výzva k pohlazení. Je to také známka toho, že kočka je v blízkosti svého partnera uvolněná a cítí se dobře.

Znamená to také, že kočka je ve svém prostředí spokojená a šťastná. Sebevědomá, šťastná kočka má jemný výraz bez napětí kolem očí, uší nebo vousků. Může také pomalu mrkat. Jejich tělo je uvolněné a mohou ležet na boku nebo na zádech. Kočky se mohou z různých důvodů otírat o vaši nohu. Ať už jde o označování teritoria, nebo o upoutání vaší pozornosti, v podstatě jde o projev náklonnosti.