Perfektní sýrový koláč: Dejte ho na stůl místo chlebíčků a jen se po něm zapráší!

postup:
Do mísy si prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Důkladně promícháme metličkou. Přidáme změklé máslo a zapracujeme rukama do mouky. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle a klobásku nakrájíme na kolečka. Obojí rukama přimícháme do mouky.

Zbývá přidat kefír a uhníst těsto. V této fázi bude těsto lepkavé a proto si ho přendáme na moukou posypanou pracovní desku a ještě zasypeme trochou mouky (dohromady asi 50 g). Vše závisí na hustotě Kafira. Pokud byste však dali hodně mouky, těsto bude suché. Těsto je připraveno když se přestane lepit na ruce. Rozdělíme si ho na dvě části, vyformujeme do koule a rozválíme na koláč o tloušťce asi 2 cm. Plech si vyložíme pečícím papírem, přemístíme něj oba koláče a ještě před pečením oba rozdělíme na 8 částí.

Potřeme kefírem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů dokud nebudou mít koláče zlatou kůrku (asi 20 minut). Nakrájíme v řezech a podáváme. Tento koláč připomíná pizzu a je opravdu velmi chutný. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:dobrenoviny.sk