Pokud se v noci probouzíte z důvodu nutkání jít na toaletu, buďte opatrní. Tento omyl dělá většina lidí, ale může to být nebezpečné

Co udělat proti probouzení v noci?

Dalším způsobem, jak minimalizovat rušení spánku, je omezit hluk. Pokud žijete v hlučném prostředí, může být obtížné minimalizovat zvuky, které vás mohou vzbudit. Existují však některé kroky, které můžete podniknout, abyste snížili hladinu hluku v místnosti. Například můžete použít speciální zátky do uší s tlumením hluku nebo zavěsit těžké závěsy, které dokážou absorbovat zvuky.

Pokud se vám stále opakuje, že vás nutkání jít na toaletu probouzí v noci, je vhodné vykonávat tuto činnost s jedním okem zavřeným. Přímé světlo může poškodit zrak a zklamat mozek v tom, že se jedná o den, což může snížit kvalitu vašeho spánku. Pokud jste nuceni jít na toaletu v noci, nezapínejte světlo a pokud ano, držte oči alespoň zčásti zavřené. Nekombinujte tuto činnost s přemýšlením a neovlivňujte svůj mozek.

Abyste se v noci nebudili s nutkáním jít na záchod, vyhněte se pití tekutin hodinu před spaním. Zároveň se snažte omezit světlo a hluk.