Prastarý Elixír zdraví, mládí a imunity – jakmile se to lidé dozvědí, česnek mrknutím oka zmizí z obchodu

Příprava:

Nejprve si omyjeme hlavičku česneku. Abyste nemuseli čistit každý stroužek jednotlivě, vložte česnek do suchého hrnce s poklicí a protřepávejte jím nahoru a dolů, abyste oddělili slupky od česneku. Takto během pár sekund získáme dokonale čistý česnek.

Česnek dejte do větší mísy, přidejte citron a kůru nakrájenou na malé kousky (předem důkladně omyjte) a rozmixujte mixérem. Nakonec vmícháme kurkumu a vše zalijeme medem. Vitamínovou směs nalijte do čistých a suchých kelímků s víčkem, dobře uzavřete a dejte do lednice. Užíváme vždy 1 lžičku denně před jídlem ráno a v poledne.

Syrový česnek působí jako přírodní antibiotikum, které má schopnost podporovat imunitní systém. Chrání tělo před invazí bakterií a virů. Protože je bohatý na allicin a selen, zvyšuje produkci žluči, což zmírňuje ztučnění jater. Je to také dobrý prostředek na čištění jater.

Med byl v historii používán jako lék ve většině kultur. „Med je antibakteriální, protože včely přidávají enzym, který produkuje peroxid vodíku,“  řekl Peter Molano, ředitel Med Research Unit na University of Waikato na Novém Zélandu.

Je vysoce antiseptický a antitoxický, takže je výborným prostředkem na rány a kožní problémy. Med může být účinný při minimalizaci sezónních alergií. Med může být vhodný k léčbě kašle, bolesti v krku a potíží se spánkem. Má výrazné protizánětlivé účinky.

Kurkuma je nabitá prospěšnými látkami, obsahuje vitamíny C, B6, E a K a důležité minerály jako mangan, železo, hořčík, draslík, vápník, fosfor, zinek a měď. Je to koření, jehož blahodárné účinky jsou známy již od středověku.

Výzkumy ukazují, že kurkuma má také schopnost bojovat s volnými radikály a stejně jako med má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Nejdůležitějšími sloučeninami obsaženými v této látce jsou kurkuminoidy. Mají silné hojivé, antioxidační, protizánětlivé, antiseptické, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti.

Citron je mimo jiné fantastickým zdrojem vitamínu C, který pomáhá budovat imunitu a regenerovat organismus. Pouhých 100 g citronu dodá tělu asi 45 mg vitamínu C. Je to výborný antioxidant, účinně bojuje proti virům a bakteriím a zvyšuje obranyschopnost organismu.

Přejeme hodně zdraví!