Předtucha smrti a známky blízké smrti podle lidových znamení

A zde je návod, jak hlavní zpěvák hudební skupiny „Cream Soda“ předpověděl svou smrt v písni Volga, vydané v roce 2017. Obsahuje následující řádky: „Jdu dolů s tebou. Utopím se v zajetí jarních rtů.“ K tragédii došlo 20. března 2023, kdy po pádu ledem na řece Volze v Jaroslavlské oblasti zemřel mladý muž.

Mnoho básníků předpovídalo jejich smrt a zachytilo své předtuchy v dílech, které přežily dodnes a lze je právem považovat za důkaz schopnosti člověka předvídat buď datum, nebo příčinu své smrti.

Básník Andrei Bely předpověděl svou smrt na úpal dvacet pět let před svou smrtí slovy : „Věřil jsem ve zlaté třpytky, ale zemřel jsem na sluneční šípy.“

Jeho smrt doslova pár týdnů před smrtí popsal v básni i básník Nikolaj Rubcov. Jeho smrt nastala v noci na Zjevení Páně, tedy devatenáctého ledna. A takto předpověděl datum své tragické smrti: „Zemřu v mrazech Epiphany, umřu, když břízy praskají. A na jaře nastane úplná hrůza: říční vlny se přiženou na hřbitov! Z mého zatopeného hrobu vyjde rakev, zapomenutá a smutná…“ A skutečně, na jaře básníkův hrob spláchla potopa.

Špatný pocit a nechuť něco udělat, někam jít, projevený člověkem, ale jím ignorovaný, může vést k hrozným následkům. Kolegyně v předvečer plánované operace nechtěla do nemocnice, protože se jí zdál zlý sen. Ale rozhodl jsem se, že to byly jen nervy. Lékaři ujistili, že operace není složitá a vše půjde jako po másle. Při jednoduché kosmetické operaci se ženě zastavilo srdce. Lékařům se ho nepodařilo nastartovat. Pacientka zemřela na operačním stole. 

Když posloucháte takové příběhy, začnete věřit, že lidé před smrtí skutečně vycítí blížící se smrt.

Každý z nás má pravděpodobně příběhy lidí, které známe, související se strachem z blízké smrti.

Jak vzniká předtucha něčeho špatného?

Neočekávané záchvaty úzkosti a strachu, nevysvětlitelné zážitky, tíha, stresující stavy, pocit blížících se potíží vedou člověka k myšlenkám na blížící se smrt jeho nebo jeho blízkých.

A někdy myšlenka na blížící se smrt člověka prostě náhle přijde na mysl a ve skutečnosti se ukáže jako pravdivá.