Převratná metoda pěstování okurek: Neuvěříte jakou bohatou úrodu můžete mít již na 1 m2!

Po uplynutí 1 dne zkontrolujeme . Měly by se objevit klíčky. Pokud klíčky ještě nevidíte, nechte ještě 1 den.

Pak si připravíme malé květináče na pěstování sazenic. Naplníme je substrátem, který dostatečně navlhčíme.

Uložíme naklíčené semínka a na vrch nasypeme ještě 1 lžičku substrátu az atlačíme. Zabalíme do tmavého plastového sáčku a uložíme na teplé a slunné místo.

Listy se objeví na 2.-3. den. Sazenice později přemístíme do plastových pytlů, které jsme si připravili. Do jednoho pytle použijeme asi 5 sazenic a každá z nich by měla mít vlastní zavlažovací trubku nebo láhev. Rovněž je třeba každé sazenice natáhnout zvlášť provázek, který upevníme na horní pavučinu. Do půdy přidejte trochu močoviny a zakryjte sušenou trávou. Pytle po obvodu ohněte směrem ven, aby se zpevnily.

  1. Okurky třeba zavlažovat pomocí plastových trubek nebo lahví, které jsme k nim vložili. Voda bude vytékat dírkami, které jsme do nich navrtali a bude pronikat přímo ke kořeni okurek. Frekvenci zalévání přizpůsobte počasí. Pokud je horko, zalévejte každý den, během chladnějších dní stačí 1x za 2 dny.
  2. Když mají okurky 5-6 listů je třeba je přivázat na připravené provázky. Jak jsme již zmínili, každá okurka musí mít svůj vlastní provázek.

Tímto způsobem budete mít úrodu okurek od června až do října.

  1. Aby se vašim okurkám dařilo ještě lépe, připravte jim čas od času tuto výživnou zálivku.

Pokračování na další straně