Prudce návykové Tiramisu jednohubky: Když je jednou ochutnáte, nebudete se jich moci dojíst!

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikající varianta Tiramisu na párty.
Je to naše oblíbená kombinace ingrediencí na domácí Tiramisu. S Lučinou nám chutná více než s Mascarpone a ten vaječný likér jako náhrada vajec udělá své …
Na Tiramisu v dortové formě stačí poloviční množství piškotů, ale na tyto jednohubky jejich třeba alespoň 2 velké balíky (po 240 g).
Ještě dodávám, že krému je více, nespotřebujete ho všechen. Odhadem by stačily takové 2/3. Ale pokud ho uděláte z celé dávky, tak ochutnávači se potěší.

postup:

1. Uvaříme silné presso, přidáme do něj tuzemák a pár kapek mandlové aroma. Zatímco budeme dělat krém a potom skládat jednohubky, káva bude mít spoustu času na vychladnutí.

2. Do mísy dáme Lučinu, moučkový cukr, vaječný likér a vše dobře vymícháme.

3. Přidáme do tuha vyšlehanou šlehačku, kterou zlehka vmícháme do sýrového základu.

4. Na tác rozložíme piškoty rovnou stranou nahoru, kávovou lžičkou nanášíme na ně krém a piškoty z druhého balíku jejich zase rovnou stranou přiklopíme mírným stlačením.

5. „Vojáky“ postavíme těsně vedle sebe a pokapeme je polovičním množstvím již vychladlé kávy z jedné strany. Pak je „překulil“ na opačnou stranu a pokapeme zbylou kávou. Na „pokvapkávanie“ se mi osvědčila největší stříkačka (o objemu 20 ml). Jednohubky přeložíme na čistý uzavíratelný podnos (zase těsně vedle sebe) a dáme je do chladu alespoň na 12 hod.

6. Po 12 hodinách jejich hustě posypeme klasickým „hořkým“ kakaovým práškem přes sítko, do středu každé „Tiramisky“ napíchneme párátko a můžeme je expedovat na čistý podnos, případně do košíčků. Mňam.

Zdroj.somzena