Recept na můj oblíbený rychlý koláč – Jakmile ho položím na stůl, mrknutím oka zmizí

Příprava:

Smíchejte suché ingredience jako mouku, prášek do pečiva, cukr a müsli. Pro zvýraznění chuti přidejte špetku soli. Poté vmícháme olej a vejce. Oddělíme  žloutky a ušleháme sníh z bílků.

Poté do těsta jemně vmícháme sníh z bílků. Hmotu nalijte na plech, který jste dříve vymastili a vysypali krupicí. Nahoru naaranžujeme nakrájené půlky třešní, klidně i s kompotem. Při pečení lehce spadnou do těsta. Místo třešní můžete dát nasekané ořechy. Koláč pečeme v troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.

Načasování se může lišit v závislosti na typu trouby a vašich zkušenostech s ní. Když se pečení blíží ke konci, tuto krásnou vůni určitě ucítíte. Vyzkoušejte těsto špejlí. Upečený koláč vychladíme a potřeme marmeládou.

Můžete dát i jiný, např. meruňkový. Nakonec zalijeme čokoládou jako obvykle. Čokoládu můžeme rozpustit, přidáme smetanu ke šlehání a lehce podusíme, aby se spojila. Kdo chce, může zvolit i posyp rozpuštěnou čokoládou a zakysanou smetanou.

Čokoláda pak bude stále měkká, díky krému úplně neztuhne a to je skvělé. Vršek můžeme ozdobit i hotovou čokoládovou polevou. Dobrou chuť!

Zdroj: