Andělsky dobré řezy ‚Sněhurka‘: Tajný recept od naší cukrářky s jedinečnou přísadou navíc

Prvním krokem je příprava krému, který je důležité nechat pořádně ztuhnout. Nejprve šlehejte šlehačku do tuhého. Poté zahřejte 500 mililitrů mléka v hrnci a ve zbývajícím mléce rozmíchejte pudink, žloutky a cukr. Jakmile mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny a za stálého míchání přilijte připravenou směs s pudinkem do hrnce. Míchejte, dokud krém nezhoustne. Poté nechte krém vychladnout a dejte ho do lednice.

Nyní vyšlehejte bílky s polovinou cukru a druhou polovinu cukru vyšlehejte spolu se žloutky, olejem a práškem do pečiva. Rozemelte sušenky a přidejte je do směsi spolu s arašídy. Poté spojte bílkovou a žloutkovou směs dohromady. Na plech s pečícím papírem vlijte těsto a pečte ho 8-10 minut při teplotě 180°C.

Po vychladnutí těsta ho rozřízněte nožem na dva pláty. Na první plát dejte připravený pudinkový krém a přikryjte ho druhým plátem těsta. Na vrchu dortu rozetřete vyšlehanou šlehačku a můžete ho ozdobit čokoládovými kousky a drtěnými arašídy. Dort nechte několik hodin ztuhnout v lednici. Poté už ho jen nakrájejte a podávejte. Tento dort je nejen jednoduchý na přípravu, ale také velmi chutný, ať už pro rodinu, přátele nebo příbuzné.