Křupavé pečivo s úžasnou bramborovou nádivkou! Tento recept si zamilujete!

postup přípravy:

  1. Připravte kvasnicové těsto: Větší míse smíchejte teplou vodu, cukr, sušené droždí a polohrubou mouku. Zakryjte utěrkou a nechte směs odpočívat 10 minut. Přidejte olivový olej, teplé podmáslí a postupně přidávejte hladkou mouku. Přidejte sůl a hněťte rukama, dokud nedostanete vláčné a méně lepivé těsto. Zakryjte těsto utěrkou a nechte ho kynout po dobu 45 minut.
  2. Připravte bramborovou nádivku: Uvařte brambory do měkka, sceďte a rozmačkejte je na kaši. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte mletou červenou papriku, mletá chilli papričky, sůl a orestujte ještě 2 minuty. Směs cibule vmíchejte do bramborové kaše a důkladně promíchejte.
  3. Rozdělte kynuté těsto: Vyklopte kynuté těsto na pomoučněný pracovní povrch a rozdělte ho na 16 stejných částí. Každou část posypte moukou a vytvarujte ji do kulatého tvaru. Dvanáct kuliček umístěte na pomoučněnou podložku a přikryjte je fólií, aby nevyschly. Zbývající 4 kuličky použijte na přípravu pečiva.
  4. Plňte těsto bramborovou nádivkou: Rozválejte jednu kuličku na malý ovál a na jedné polovině vytvořte dírky pomocí vidličky. Na druhou polovinu těsta nanesete bramborovou nádivku, poté sundejte těsto s dírkami přes nádivku a srolujte ho. Postup zopakujte se zbývajícími kuličkami.
  5. Pečte pečivo: Položte připravené pečivo na plech vystlaný pečicím papírem a potřete je rozšlehaným žloutkem. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte pečivo při teplotě 200 °C po dobu 30-35 minut, dokud nedosáhne zlatavé barvy.
  6. Hotové křupavé pečivo s bramborovou nádivkou můžete servírovat jako výborný snack nebo jako originální přílohu k hlavnímu jídlu. Dobrou chuť!