Perfektní tip jak si doma připravit řízky, které nemají konkurenci. Vyzkoušejte je v v tomto lahodném těstíčku, je to dobrota!
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřového masa na řízky
- sůl
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 400 g tvrdého sýra nastrouhaného
⇒ ⇒
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a nasolíme.
Maso nejdříve obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách se špetkou soli a pepře, opět v mouce, opět ve vajíčkách a nakonec v nastrouhaném sýru.
Přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů.
Během pečení obrátíme, aby se řízky zapekly i z druhé strany.
Když jsou na povrchu zlatavé, podáváme.
Dobrou chuť!