Všichni z nás máme rádi dezerty, ale ne každý má to potěšení je jíst.
Ať už máte alergii na některé potraviny nebo problém s nadváhou, nyní se nebudete muset obávat. Na tento chléb se vám budou sbíhat sliny.
Chutný paleo chléb bez alergenů
Mnoho lidí má rádo chléb či jiné druhy pečiva. Vždyť u nás patří obiloviny mezi základní druhy potravin a jíme je ve velkém množství již od útlého věku.
Někteří je však z různých důvodů nemohou konzumovat.
Chléb, jehož recept vám prozradíme v tomto článku, je však bez cukru, bez lepku a celkově bez jakýchkoliv obilovin.
Navíc, jeho příprava je extrémně jednoduchá.
Je velmi chutný například jako toast k snídani, případně jen tak jako dezert.
Bude něčím, co bude ve vás vyvolávat dobrý pocit, když se s ním podělíte s rodinou nebo přáteli.
Vše, co na jeho přípravu potřebujete, je pár surovin. Takže si je rychle sežeňte a pojďme na to!
ingredience
Na výrobu našeho banánového paleo chleba budete potřebovat:
- 8 vyzrálých banánů
- 1 pohár (2 dcl) kokosového oleje
- 8 vajec (nejlépe v bio kvalitě)
- 2 čajové lžičky vanilky
- 3 čajové lžičky skořice (nejlépe cejlonské)
- 1 pohár (2 dcl) kokosové mouky
- 2 čajové lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
- 1 pohár (2 dcl) kousků tmavé čokolády (můžete přidat i nějaké oříšky, pokud chcete)
příspěvku
Příprava:
- Nahřejte troubu na 180 °.
- Vložte všechny suroviny do velké misky a míchejte je až dokud nebudou všechny dobře promíchané.
- Přeneste těsto na 2 mírně namazané pánve.
- Na namazání pánví je dobré použít kokosový olej, ale klidně můžete i nějaký jiný.
- Pečte přibližně 45 až 60 minut, respektive do té doby, dokud střed nebude dobře upečený a vrch zlatavý.
Dobrou chuť!