Sbohem jarní počasí. Přicházejí prudké změny počasí

V posledních dnech panuje v České republice jarní počasí, teploty se pohybují kolem poloviny dubna. Studená fronta, která bude přecházet přes náš region, však přinese výrazně nižší teploty. Na některých místech budou teploty klesat pod bod mrazu a v horských oblastech bude sněžit. V následujících dnech nám předpověď počasí připomene, že zima ještě neskončila.

Český hydrometeorologický ústav k tomu uvádí následující: „Od severozápadu bude přecházet studená fronta, za ní bude postupovat od západu k východu systém vysokého tlaku vzduchu. Zimní počasí na horách bude pokračovat až do pozdějších únorových týdnů, což výrazně zlepší lyžařské podmínky.

Neděle bude zlomová

V Čechách oblačno až polojasno, místy přeháňky. V horských oblastech jsou možné sněhové přeháňky. Teploty budou v noci klesat pod nulu. „Odpoledne se bude od západu rozšiřovat oblačnost, později večer na západě místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.

Pondělí:

V noci na úterý se bude ochlazovat. V pondělí déšť. V nadmořské výšce 900 metrů nad mořem se očekává sněžení. Noční teploty klesnou na 1 až 5 °C, na východě až na -2 °C. Denní teploty budou 6 až 10 °C, stejně jako jinde v regionu.

Pokračování na další starně