Výnomočný dezert z tvarohu, smetany a salka, který připravíte skutečně rychle a lahodí každému mlsounovi.
potřebujeme:
tvaroh plnotučný – 600 g
kondenzované mléko – 1 plechovka (370 g)
smetana ke šlehání – 300 ml
kakao nebo granko – 30 gr.
želatina – 30 g instantní
voda – 100 ml
postup:
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
Tvaroh si smícháme s šálkem a rozmixujmeme na jemnou hmotu .
Smetanu na šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku .
Šlehačku vmiešamedo tvarhovej hmoty.
Do výsledného krému vmícháme želatinu, kterou jsme si zahřívání rozpustili – postupujeme tak, že nasjôr asi lžíci tvarohové hmoty smícháme se želatinou a následně vmícháme do zbylého obsahu.
Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao.
Nyní obě hmoty opatrně promícháme – mícháme ručně, zdola nahoru, aby si směs zachovala mramorovou strukturu.
Navrstvíme do silikonové formy, přikryjeme fólií a dáme vychladit – ideálně na celou noc.
Poté vyjmeme, složíme fólii a obrátíme pomocí desky . Hotovo, výjimečný dezert je na světě.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:dobrenoviny.sk