Sněhová bouře – tvaroh, smetana a Salko: 10 minut přípravy a máte dezert lepší než zmrzlina!

Výnomočný dezert z tvarohu, smetany a salka, který připravíte skutečně rychle a lahodí každému mlsounovi.

potřebujeme:

tvaroh plnotučný – 600 g

kondenzované mléko – 1 plechovka (370 g)

smetana ke šlehání – 300 ml

kakao nebo granko – 30 gr.

želatina – 30 g instantní

voda – 100 ml

postup:

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.

Tvaroh si smícháme s šálkem a rozmixujmeme na jemnou hmotu .

Smetanu na šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku .

Šlehačku vmiešamedo tvarhovej hmoty.

Do výsledného krému vmícháme želatinu, kterou jsme si zahřívání rozpustili – postupujeme tak, že nasjôr asi lžíci tvarohové hmoty smícháme se želatinou a následně vmícháme do zbylého obsahu.

Krém rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao.

Nyní obě hmoty opatrně promícháme – mícháme ručně, zdola nahoru, aby si směs zachovala mramorovou strukturu.

Navrstvíme do silikonové formy, přikryjeme fólií a dáme vychladit – ideálně na celou noc.

Poté vyjmeme, složíme fólii a obrátíme pomocí desky . Hotovo, výjimečný dezert je na světě.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk