„Špatné myšlenky jsou nebezpečnější než jakákoli nemoc“ – takto uzdravit své myšlení podle Heleny Roerichové

Člověk buď tvoří, nebo ničí

Svět se bohužel nezmění, dokud nezměníme své myšlenky, dokud se lidé nenaučí své myšlenky ovládat. Jak toho můžeme dosáhnout? Podle Heleny Roerich je první věcí, kterou musíme udělat, potlačit všechny nežádoucí myšlenky v naší mysli a zaměřit se na pozitivitu a účel . Spisovatel se domnívá, že nedobrovolné myšlenky jsou nejškodlivější.

Síla mysli funguje takto: má-li člověk velký cíl, ke kterému usiluje, pak mu každá myšlenka související s tímto cílem pomůže dosáhnout toho cíle co nejrychleji. Ale jakákoli nekontrolovaná myšlenka – jako záblesk možnosti neúspěchu – může tuto cestu prolomit a zničit její sílu.

Musíme si uvědomit, že i malá myšlenka může zničit naši cestu ke štěstí . Máte nějaký velký sen, který jste ještě nerealizovali? Pak se zaměřte na zbavení se negativity, která vás brzdí, i když jste jen jeden krok od svého konečného cíle. „Musíte se naučit, aby byly vaše myšlenky jasné jako diamant,“ upozornila Helena Roerich .

Podrážděnost, sebelítost a nedostatek sebevědomí jsou stavy, které lidé zažívají, když se neustále zabývají negativními myšlenkami. Pokud se z toho vyléčíte, budete schopni udržet nemoci, problémy a zlo na uzdě. Dobré myšlenky pomáhají přitahovat dobro a zbavit se úzkosti, která otravuje vaši duši. Dělejte, co chcete, odpočívejte a užívejte si divy světa kolem vás!