Tajemná reinkarnace dvojčat Pollockových: Obě zemřeli při dopravní nehodě, avšak zdá se, že se na světě objevili znovu

Radost rodičů z narození Gillian a Jennifer přešla v údiv. Nejenže to byla opět identická dvojčata, ale měla zvláštní mateřská znaménka. Jennifer měla skvrnu na čele, stejně jako její zesnulá dcera Jacqueline, a obě měly znaménka na zápěstí. Bylo zřejmé, že se tu děje něco podivného. Když jim bylo oběma tři měsíce, rozhodli se John s Florence začít nový život ve Whitley Bay s výhledem na Severní moře. Nicméně to nebyl ještě konec.

Když obě dívky začaly hovořit, rodiče si uvědomili, že jsou ještě podivuhodnější, než by se mohlo dosud zdát. Pamatovaly si totiž minulost svých starších sester, které zemřely rok předtím, než se tyto dvě narodily. Když se vrátily do Héxhamu, sestry ukazovaly na místa, kde nikdy předtím nebyly. Pamatovaly si i místní školu, znaly starý dům a lidi ve vesnici. Měly stejné zvyky a dokonce hovořily stejným způsobem. Navíc se zdály přirozeně starší.

Obě sestry trpěly také velkou fobií z jakéhokoli druhu dopravy. Avšak, když dosáhly pěti let, vzpomínky na své zesnulé sestry náhle zmizely. Od té doby pokračovaly ve svých běžných životech. Podle vědců je právě tento věk hranicí, kdy si člověk pamatuje své minulé životy. Ačkoli je tento případ asi nejznámější, existuje mnoho dalších. Lidé nemusí věřit v reinkarnaci, ale jak řekl Terry Pratchett: „Reinkarnace věří v tebe.“