Tato rostlina k vám přitáhne peníze. Tajemství spočívá v detailu

Symbolika Crassuly v různých kulturách

V čínské kultuře feng shui je Crassula považována za rostlinu, která přitahuje peníze a prosperitu . Uspořádání listů do tvaru mince a schopnost uchovávat vodu v listech jsou připisovány jako symboly bohatství a hojnosti. Proto je často umístěn v domácnostech, kancelářích a obchodech, aby přilákal štěstí.

V západních kulturách se Crassula často dává jako dárek k novému domovu, výročí nebo kariérnímu postupu, což symbolizuje přání prosperity a prosperity.

Aby se uvolnila její schopnost přitahovat peníze, je třeba rostlinu umístit do jihovýchodního rohu vašeho domu nebo bytu. Každý nový list na rostlině zjevně předznamenává náhlý příliv dalších peněz .

Crassula péče

Rostlina je nenáročná na pěstování a je vhodná i pro lidi, kteří týdny zapomínají zalévat. K tomu, abyste zdravě rostli a plně si uvědomili svůj potenciál ke štěstí, to však vyžaduje určité podmínky.

Světlo

Crassula potřebuje hodně světla , nejlépe ji umístěte na dobře osvětlené místo, ale mimo přímé sluneční světlo.

Zalévání

Obvykle stačí zalévat rostlinu každé 2-3 týdny, ale frekvence se může lišit v závislosti na podmínkách prostředí. Crassula potřebuje dobře odvodněnou půdu, aby byla zajištěna správná drenáž a zabránilo se hnilobě kořenů. Skvěle poslouží půdní směs určená pro sukulenty nebo kombinace zahradní zeminy, písku a perlitu.

Stojí za to připomenout, že crassula je citlivá na škůdce, jako jsou mšice, takže byste měli rostliny pravidelně kontrolovat a v případě potřeby používat vhodné přípravky na ochranu rostlin.