Nemusí to být vždy jen klasické řízky – přinášíme vám 12 vynikajících tipů na marinované řízky, které již nepotřebují ani trojobal.
Kuřecí kousky na křupava
potřebujeme:
kuřecí prsa – 500 g,
vejce – 2 ks,
škrob 1 polévková lžíce,
hořčice 1 polévková lžíce,
kurkuma, koření na kuřecí maso – 1 \ 2 lžičky,
rostlinný olej – 2 polévkové lžíce,
feferonka, pepř, koření, sezam, sůl.
postup:
Vejce smícháme s kurkumou, bylinkami, pepřem, nakrájenou feferonku a vymícháme do hladka.
Přidejte hořčici, škrob, promíchejte.
Nalijte olej, sůl podle chuti a omáčku promíchejte.
Nakrájené filé nakrájejte na porce a dobře osolte na obou stranách.
Všechny kousky masa ponořte do marinády a nechte působit 2 hodiny.
Tip: Aby bylo maso měkké a šťavnaté, svěží, je nejlépe nechat maso v marinádě přes noc.
Zahřejte olej, rozložte na pánev maso a opečte na obou stranách do zlatohněda.
Posypeme sezamem a nasekanými bylinkami.
Čínské kuřátko – fantasticky křupavé a chutné
potřebujeme:
Kuřecí řízky – 450 g
Sójová omáčka – 3 polévkové lžíce
Černý pepř
těstíčko:
Vejce – 1 ks
Voda – 2 lžíce
Kukuřičný škrob – 5 lžic
Kurkuma – 2 lžičky
Červená paprika podle chuti
omáčka:
Rajčatová pasta – 3 lžíce
Voda – 50 ml
Cukr -2 lžičky
Sůl, pepř – podle chuti
Sójová omáčka – 1-2 lžíce
Sezamová semínka – 2 lžíce
1/4 citronové šťávy
postup:
Na marinádu smícháme všechny přísady a zamícháme do ní nakrájené kuřecí kousky. Můžeme nechat krátce marinovat nebo nechat naložené klidně i přes noc.
Na těstíčko smícháme všechny přísady a utřeme jednotnou směs, kterou nalijeme na marinované kuřecí kousky. Promícháme a smažíme na oleji dozlatova ze všech stran.
Na omáčku si v hrnci smícháme všechny ingredience, přivedeme do varu a nalijeme na vypražené kuřecí kousky. Můžeme podávat.
Pokračování na další straně