TO JE DŮVOD, PROČ SE MRTVÍ OBJEVUJÍ VE VAŠICH SNECH: Posílají vám jasný vzkaz

Pomoc v obtížných situacích a životních rozhodnutích

Mrtví ve snech se mohou náhle objevit, když to nejméně čekáme. Důvodem může být cokoli. Od banálních záležitostí až po vážné problémy a obtížné životní situace, kdy podvědomě žádáme o pomoc své blízké a ty, kteří nám vždy poradí. K takovým snům může docházet spontánně, i když si je vědomě neuvědomujeme. Teprve když se nám takové sny zdají, uvědomíme si, čím skutečně procházíme a že potřebujeme pomoc, například útěchu, podporu a cenné rady.

Varování na nebezpečí a fatální chyby

Naši mrtví nás mohou ve snech také varovat před osudovými chybami, budoucím nebezpečím, špatnými rozhodnutími, nemocemi a nehodami. Děje se tak jejich prostřednictvím. Nelze dokázat, zda je prorocký sen o zemřelém příbuzném výsledkem toho, že se nám ve snu zjevuje jeho přítomný duch, nebo dílem našeho podvědomí.

Nevyřešené rodinné záležitosti

Dalším důvodem, proč se mrtví objevují ve snech, jsou nevyřešené vztahové nebo rodinné problémy. Pokud jste se s něčím nedokázali vypořádat nebo se cítíte provinile a něco vás zaměstnává, pravděpodobně nebudete moci klidně spát. Zemřelý blízký nebo příbuzný se může ve vašem snu objevit, aby vás varoval. Sen pak může nabídnout různé příběhy, ale určitě je možné, že si věci dáte do souvislostí a konečně najdete klid. Může to také znamenat, že zemřelému dopřejete klid.

Tento typ snu se často objevuje, když dojde k náhlému úmrtí a vy můžete litovat toho, co jste tehdy řekli nebo udělali, proč jste mohli něco udělat jinak a proč jste tomu nezabránili, nebo naopak můžete znovu a znovu vzpomínat na to, co jste udělali nebo neřekli či neudělali dost. Všechno chce svůj čas, ale tyto sny nám pomáhají vše znovu přijmout.