Toto je důvod, proč by každá žena po 40-tce měla sníst hrst sušených švestek denně: Tento účinek velebí i lékaři!

Čerstvé švestky jsou skvělé, ale …

Sušené švestky představují to nejlepší ze švestek v „koncentrované“ podobě. Abyste dosáhli přibližně stejnou hodnotu živin a vitamínů, museli byste do sebe dostat více, než půl kila čerstvých švestek. Může se také stát, že když ochutnáte méně zralé ovoce, doslova vám z něj strpět jazyk a celé ústa. Chuť je trpká a každé sousto se těžko polyká.  Za tento nepříjemný pocit může  tanin , který není jen nepříjemný na chuť, ale může vám způsobit podráždění žaludku. Tomuto se konzumací sušených švestek zcela vyhnete.

Výhody švestek pro naše tělo

Koncentrace vitamínů, minerálních látek a vlákniny v sušených švestkách jsou výrazně vyšší, než v čerstvých švestkách. Sušený produkt je tak mnohem jednodušší využitelný pro naše zdraví.

Švestky jsou neuvěřitelně důležité pro všechny systémy lidského těla . Odborníci na výživu jejich často doporučují jako přírodní projímadlo, jakož i ke zlepšení odtoku žluči a sekrece žaludeční šťávy. Nenahraditelné jsou také jako pomocník na hubnutí.

Pokud budete jíst 5 švestek denně, můžete  zapomenout na onemocnění trávicího traktu  a pomůže také lidem trpícím nadváhou. Kromě trávicího traktu je však důležité poznat i využití švestek pro ostatní systémy a orgány lidského těla.

Pokračování na další straně