Toto mi zachránilo všechny koberce v bytě po nájemnících, které byly ve špatném stavu: Září čistotou a úžasně voní už celé týdny!

Na oživení a hloubkové vyčištění světlých koberců

potřebujeme:

• 1 lžíce sody na pečení

• 1/3 šálku octa

• 1 lžička saponátu

• 1,5 šálky vařící vody

postup:

Nejprve smícháme opatrně všechny ingredience a nalijeme je do láhve. Důkladně ho protřepeme. Směs rovnoměrně nastříkáme na koberec dříve, než směs vychladne. Necháme pár minut působit a pak vyčistíme kartáčem – to je perfektní i když máte skvrny na koberci, zmizí.

Soda a čistící prostředek odstraňují nečistoty, skvrny a ocet opět oživ barvu barvy.

Univerzální domácí náhrada za chemický tep z obchodu

Smíchejte 3/4 šálku peroxidu vodíku, 1/4 šálku octa, 2 lžíce saponátu na nádobí, 5 kapek esenciálního oleje, 2 lžíce aviváže a 4 litry horké vody. Tuto směs promíchejte a použijte místo komerčního prostředku. Mně se osvědčila na čištění i velmi zašlých koberců. Pokud máte drahý koberec, který hýří barvami, směs zkuste na nejprve na malé ploše a nechte chvíli působit.

Koberec už nikdy nebude zapáchat – ani když máte doma domácího mazlíčka

Stačí, pokud před vysáváním nasypete na koberec jedlou sodu smíchanou s pár kapkami esenciálního oleje, který máte rádi. Pokud použijete tea tree olej, koberec to zároveň vydezinfikuje, zbaví zárodků plísně i roztočů a  bakterií . Nechte sodu působit pár minut a pak důkladně vysajte. Pokud to budete dělat pravidelně,  nepotřebujete ani osvěžovač vzduchu, provoní vám to celou místnost!

Pokud chcete oživit barvu koberce, doporučuji přetřít ho obyčejnou octovou vodou .

Pokračování na další straně