Třívrstvý koláč naší prababičky toto nemůže na žádné oslavě chybět!

postup:

Citrony si důkladně omyjeme, odřízneme konce a zbavíme pecek. Potom umeleme v mlýnku na maso. Následně umeleme mlýnkem i sušené meruňky a zvlášť sušené švestky. K pomleté ​​citrónu přidáme krystalový cukr a lžíci mouky.

Máslo si obalíme v troše mouky a následně nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s moukou a asi 2 lžičky si odebereme do misky na drobenku. K máslu a mouce přidáme cukr, sůl, kypřící prášek a přilijeme mléko. Vypracujeme křehké těsto.

Těsto si dáme na pracovní desku, vyformujeme hrubší válec a rozkrojíme na 1 větší část a 3 menší. Na spodek dortové formy dáme do kříže pečící papír.

Jako první si rozválíme největší těsto a dáme ho na dno formy. Na to rovnoměrně navrstvíme švestkovou nádivku. Na tuto vrstvu dáme opět vrstvu vyváleného cesta. Nyní dáme navrch meruňkovou nádivku. Opět vrstva těsta a okraje dobře zatlačíme. Nakonec rovnoměrně navrstvíme citronovou nádivku. Poslední kus těsta rozválíme a dáme navrch. Nahoru posypeme drobenkou, kterou jsme si odložili při přípravě těsta a dáme péct. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40-50 minut.

Koláč nechte dobře vychladnout a až potom nakrájejte. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:Dobrenoviny.sk