Úžasný jablečný koláč s náplní: Jablka jen uložte do formy a zalijte těstem – tak výborný jablečník jste ještě nejedli!

postup:

Smíchejte 2 vejce asi s 1 sklenicí cukru. Přidejte půl sklenice mléka, olej, vodu a mouku. Vše důkladně promíchejte. Pokud bude těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Smíchejte s vanilkovou esencí a kypřícím práškem, dokud vám nevznikne homogenní směs. Umyjte si jablka a oloupejte je. Vyberte jaderníky aniž jste jablka prekrojili. Vykrojte je tak, aby v každém jablku vznikla dírka.

Do dortové formy vložte na spodek pečící papír a na něj rovnoměrně po vnějším obvodu rozložte jablka. Kolem jablek nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních asi 40 minut.

Nyní si připravte krém. V hrnci smíchejte 2 sklenice mléka se šlehačkovou smetanou a vanilkovým cukrem a dejte na sporák na mírný ohřev. Když hmota začne vřít, přidejte 3 lžíce cukru, 2 žloutky a škrob. Šlehejte metličkou dokud vám nevznikne hustší homogenní hmota bez hrudek. Nechte mírně vychladnout a nalijte krém do každého jablka.

Před podáváním můžete ozdobit koláč například nasekanými ořechy. Gratulujeme, právě jste připravili jeden z nejchutnějších jablkových koláčů. Dobrou chuť! 🙂

Zdroj: retete-usoare.info