Veterinář sdělil smutnou skutečnost: takhle se cítí vaši mazlíčci když jsou uspáni. Tuto informaci by měl znát každý, kdo má domácího mazlíčka

Každý majitel domácího mazlíčka se obává dne, kdy bude muset čelit jeho smrti. Nikdo na to nechce ani pomyslet, ale bohužel všichni víme, že to dříve či později přijde. Některá zvířata umírají stářím bez bolesti a utrpení, jiná bohužel velmi trpí, jsou nemocná a každý pohyb jim způsobuje problémy. V takovém případě je na místě, aby majitel uvažoval o eutanazii, která je často velkým tabu.

Mnoho lidí se stále mylně domnívá, že eutanazie je vražda. Eutanazie však není vražda. Ve skutečnosti je to pomoc při odchodu z tohoto světa. Pro mnoho majitelů je eutanazie darem, který jejich mazlíčky zbavuje utrpení a bolesti a umožňuje jim rozloučit se v pravý čas. Některá zvířata před smrtí tolik trpí, že se pro ně samotná smrt stává vysvobozením.

Pokud někdo váhá, protože se nemůže rozhodnout, zda svého mazlíčka uspat, nebo ne, vyzývám ho, aby se poradil s veterinárním lékařem. Důležité je zvážit, zda se zvíře cítilo milované a bylo o něj dobře postaráno. Koneckonců vaše zvířátko bude vědět, že jste tu pro něj byli, až přejde Duhový most. A nebude vám vyčítat, že jste ho uspali. Zvířátko bude vzpomínat jen na hezké vzpomínky a vděčnost za lásku a péči, kterou jste mu věnovali.

Pokračování na další straně